Home | Accommodatie | Prijzen & reserveren | Aanbiedingen | FUN ! | Links | Gastenboek | Contact

 

F U N !

Het eiland Bonaire biedt vele mogelijkheden van vermaak. BonaireFUN stelt zich als doel om zijn gasten optimaal van Bonaire te laten genieten. Funmogelijkheden zijn o.a.:

· Huur een Trike (een 3-wielige motor and rij het eiland rond (max 4 personen) bij Rento Fun, tel. 717-2408. Alleen auto rijbewijs nodig.
· Huur een Harley Davidson (tel. 717-7790) and cruise over het eiland en geniet van het landschap en de natuur
· Neem een flesje wijn met wat lekkers mee en geniet van de ondergaande zon en het prachtige uitzicht vanaf Seru Largu, de op één na hoogste berg op Bonaire
· Neem wat ontbijt spulletjes mee en zie de zon opkomen op Sorobon (15min rijden van het centrum)

Bonaire apartments

· Neem de Watertaxi (Kantika di Amor, tel. 560-7254) en snorkel op Klein Bonaire. Het is net alsof je in een aquarium aan het zwemmen bent
· Wandel langs de oostkust en kijk of je choecoe boontjes kunt vinden. Ze zijn zeldzaam maar brengen geluk mocht je ze vinden
· Rij naar het Goto meer en geniet van het prachtige uitzicht vanaf het uitkijkpunt en luister naar zo'n enorme stilte dat je ervan gaat fluisteren
· Ga snorkelen of duiken bij "Thousand Steps (zijn het er echt 1000?), bij de boei is het net een onderwater-tuin

Studio Bonaire Bonaire appartmenten

· Beklim de vuurtoren net voorbij de Zout mijnen en bekijk het eiland van de zuidkant
· Rij naar de oost kust en kijk of je drijfhout kunt vinden in de vorm van een dier of iets anders geks (je FUN-gastheer/vrouw kan er iets prachtigs van maken)
· Laat je fotograferen in traditionele Bonairiaanse kleding met als achtergrond een typische kunuku. Je vind Tabu in de winkelstraat (Kaya Baralt)

Bonaire apartments

· Wandel door de cactus velden aan de noord kust en kijk of je een genetisch misvormde cactus kunt vinden. Als je dit doet tegen het einde van de middag zul je onder de indruk zijn van de prachtige kleuren van de cactussen
- Geniet van een heerlijke lunch bij Kontiki en bewondert de kunst van de locale kunstenaars, die Kontiki het hele jaar door exposeert.

Appartement BonaireBonaire appartmenten

· Beklim the Brandaris in het Washington Slagbaai Nationale Park (tel. 717-8444). Het is de hoogste berg op Bon (241m)
· Rij naar Lac Cai op zondag middag (vanaf 12uur) en geniet van live muziek en heerlijk Bonairiaans eten
· Charter een sportvisboot en kijk of je je avondeten kunt vangen
· Bezoek Washington Slagbaai Nationale Park en zwem, picknick, geniet van de natuur en kijk of je de reuze leguanen kunt vinden of ga bij Wayaca II de angelvissen voeren met wat brood.

Bonaire apartments Apartments Bonaire

· Laat aan familie en vrienden thuis zien hoeveel FUN je hebt op Bonaire door 'live' op één van de WebCam's te verschijnen bij Bongos.
· Huur een paard en ga daar mee zwemmen bij Lac Bay (Kunuku Warahama, tel. 560-7949 of 786-2024)
· Bezoek de indianen grotten en kijk of je de slang kunt vinden.
· Ga op Koninginnedag vrij kamperen waar je ook wilt op Bonaire

Appartement Bonaire Bonaire apartment

· Ga is op zondag avond bij Jos in de kunuku een sateetje halen en geniet van het grote kampvuur (Kaya Prikichi 4)
· Daag je reisgenoot eens om te gaan bowlen bij Danilo, Kaya L.D. Gerharts 6, tel. 717-3998
· Laat je door de kleindochter van deze kunuku, Rooi Lamoenchi rondleiden en waan je in die vroegere tijd.
· Geniet van de onderwater wereld door te duiken of te snorkelen, overal vanaf de kust van Bonaire. Of neem gewoon de Aqua Space en kijk met een drankje in de hand door de raampjes naar de schildpadden.

Appartement Bonaire

· Laat Caren je uitleggen hoe vissen zich gedragen zodat je met haar een eerste keer ziet hoe een schoonheidsalon bij de vissen werkt.
· Ga helemaal uit je dak tijdens het landzeilen met windkracht 5.
· Geniet van alles op het water, zeil, surf, waterski, parasail, wakeboard, kitesurf of kayak.
· Loop eens een rondje om Klein Bonaire, duurt ongeveer 4 uur (neem genoeg water mee!)

Bonaire studio

· Laat de vissen uit je hand eten, op Klein Bonaire
· Geniet van de kraamverzorging van de vissen in de mangroves. Kayak en snorkel onder begeleiding door de tunnels van mangrove.
· Ga eens bij een lokaal Boneriaans restaurant eten: heerlijk klaargemaakte verse vis, kip of schaaldieren.
· Breng een bezoek aan het "Museum Bonaire" en bekijk o.a de schelpen collectie

Bonaire DivingDiving Bonaire

· Bezoek een van de vele grotten en neem je duikbril mee om daar te snorkelen.
· Ga lekker onderuit met een drankje en popcorn kijken naar de nieuwste films, bij Movieland Cinema, tel. 717-2400
· Zoek fossielen van schelpen bij de vuurtoren links van Lagoen.
- Sla is een balletje op het enige golfterrein van zand en autobanden van Piedra So, tel. 717-6315

Bonaire apartments

- Fiets met een mountainbike over zandwegen het tropische paradijs in met Discover Bonaire, tel. 717-2229
- Bekijk door de tijden heen hoe en in wat voor huisjes men woonde op Bonaire bij Fundashon Mangazina Di Rei, tel. 717-4060
- ga is op jeepsafari met Voyager Events, tel. 717-8190
- adopteer een ezeltje van Donkey Sanctuary, tel. 717-7607

Bonaire studioStudio Bonaire

Wat je ook doet tijdens je verblijf op Bonaire, zorg dat je FUN hebt !!!!!

« Terug

 

 

 

 

 

 

 

 


Duiken

Duiken is de meest beoefende sport op divers paradijs Bonaire. Op de wereld ranglijst staat Bonaire op de 3e plaats als mooi duikgebied, bekend om het mooie koraal en de kleurrijke vissen, zeepaardjes en schildpadden.
Duiken is zo populair op Bonaire, omdat aan de zuidwestkant van het eiland bijna overal vanaf de kust (Shorediving) gedoken kan worden. Ongeveer 85 ocaties zijn gemarkeerd met een gele steen en deze geven de mooiste plekjes om te duiken aan. Alle duik organisaties hebben ook een boot om daarvan af te duiken (boatdives), deze leggen aan, aan boeien waar van af de kust niet te duiken is o.a. op Klein Bonaire aan de zuidwestkant. Alle gidsen kunnen je enthousiast en veilig laten genieten van de geweldige onderwaterwereld. Ook zijn er enkele wrakken waar je naar kunt duiken o.a Hilma Hooker, Windsock. Voor wie graag ook eens aan de oostkust wil gaan duiken is de mogelijkheid om met Crazy Larry mee te gaan. Deze Canadees neemt je mee naar de andere kant van Bonaire o.a naar The Blue Hole, waar de zee een stuk wilder is en er weer andere vissoorten te zien zijn.
Om iets meer te weten te komen van het koraal en het gedrag van de vissen kun je bij Sea and Discover een dagcursus volgen. Dit bestaat uit een ochtend theorie en een duik in de middag, onder begeleiding van Caren, een marine biologe.
Sea and Discover tel. 717-5322
Larry's Wild Side Diving tel. 790-9156 of 717-5246

Apartments Bonaire

Duikscholen

Bonaire kent uiteraard veel duikscholen. Je kunt overal spullen huren of zelf een pakket samenstellen met een duikinstructeur. Elk heeft zijn eigen enthousiaste, persoonlijke aanpak en stijl.
BonaireFUN heeft een aantal duikscholen voor je geselecteerd:
Yellow Submarine tel. 717-2929
WannaDive tel. 717-3531
Bonaire Dive and Adventure tel. 717-2229

Apartment Bonaire

Duiketiquette

Natuurlijk zijn er regels nodig om de zee rondom Bonaire te sparen. Een aantal regels:
- Iedereen die wil gaan duiken op Bonaire moet in bezit zijn van een Marine Park penning, deze kost $25.- . De opbrengst wordt gebruikt voor onderhoud in het nationale park of boeien voor boten.
- Iedereen moet contact hebben gehad met een duikschool. Je krijgt dan waardevolle informatie die je nodig hebt om van Bonaire een duikers paradijs te houden
- Het is verboden om ankers uit te gooien. Alle boten moeten gebruik maken van de boeien die geplaatst zijn door Bonaire Marine Park.
- Harpoen of andere vissperen zijn verboden. Hier staan hoge boetes op.
- Verplaats niets, dood of levend.
- Het dragen van handschoenen is niet toegestaan, alleen bij het aanleggen aan een boei, of in een medische noodzaak (doktersverklaring is nodig).

De volgende tip is handig om je duik nog aangenamer te maken en het rif te helpen beschermen.

- Raak niets aan en het voeren van de vissen wordt ook niet aangeraden. Het bezorgt de vissen en het rif stress en kan de goede balans die er heerst in de zee aantasten.

Snorkelen

Snorkelen is een van de favoriete bezigheden van mening toerist. Vaak zie je langs de kust verschillende vrolijk gekleurde pijpjes het water uitsteken. Hangend in het water hoor je alleen je eigen ademhaling, en zie je al die gekleurde vissen, voor veel mensen is het een rustgevend moment. Ook hier geldt dat je overal langs de zuidwestkust kunt snorkelen; soms heb je waterschoentjes nodig om het water in te komen. Maar veelal kun je zo het water in. Ook de boulevard die langs Kralendijk loopt, heeft trapjes naar beneden naar het water toe. Het leuke is, dat iedere keer, al kom je op een zelfde plek, je weer andere prachtige vissen ziet.
Wanneer de wind niet uit het Noordoosten komt, wij zeggen dan: de wind staat verkeerd, dan is het mogelijk om bij Sorobon over het rif te snorkelen naar de Blue Hole. Een spektakel op zich om daar te komen over het prachtige koraal, het is een hele grote krater lijkt het wel, waar allemaal wit zand in ligt. Hier zwemmen dan mantel roggen, schildpadden en tarpons (en de vissen die wij nog niet hebben gezien.??????????)
Wie voor het eerst gaat snorkelen en behoefte heeft aan een stukje begeleiding kan
Bonaire fun, ---------------Duiktour
Om iets meer te weten te komen van het koraal en het gedrag van de vissen kun je bij Sea and Discover een dag cursus volgen. Dit bestaat uit een ochtend cursus en een snorkel in de middag, onder begeleiding van Caren een marine biologe.
Sea and Discover tel. 717-5322
Touch the Sea tel. 717-8529

« Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Windsurfen

Naast het duiken staat Bonaire ook bekend om het windsurfen. Er staat bijna altijd een Noordoostelijke wind van december t/m augustus 15-25 knopen en van september t/m november 12-18 knopen. De beste plek om te gaan surfen is ´Sorobon ´dit is een lagune waar het helder blauwe water niet hoger komt dan je middel. Hier worden de wereld kampioen freestyle surfen gehouden. Er bevinden zich twee surfscholen, ´Jibe-City´ en ´Bonaire Windsurf Place´. Beide bedrijven beschikken over een uitgebreid assortiment aan surfspullen die je kunt huren. En voor mensen die willen beginnen met deze sport bestaat er de mogelijkheid om les te krijgen van een windsurfinstructeur. Na een dagje surfen kun je lekker uitrusten op het strand of aan de gezellige bar van Jibe-City waar je verschillende snacks en lekkere cocktails kunt halen. Voor meer informatie geeft BonaireFUN.com je het telefoonnummer:
Jibe City tel. 717-5233
Bonaire Windsurf Place tel. 717-2828

Bonaire Windsurfing

« Terug

 

 

 

 

 


Kitesurfing

Naast windsurfen kun je door de constante wind uit noordoost ook goed kitesurfen op Bonaire. Met een klein plankje en een soort grote vlieger, de Kite, zweef je over het water. Je kunt vooral goed kitesurfen in het zuidelijke puntje van Bonaire, bij Atlantis, gele steen 79 (zie duiken). Als je het een keer wilt proberen of als je graag spullen wilt huren, kun je contact opnemen met Roan, hij is instructeur. Ook om er gewoon een ochtend of middag de kitesurfers bezig te zien met hun spektakel is zeker de moeite waard. Op het strand staat de Kitesurf bus, deze voorziet in schaduw, heerlijke drankjes en snacks.
BonaireFUN.com heeft de volgende gegevens:
Kiteboarding Bonaire

Bonaire kitesurfing

« Terug

 

 

 

 

 


Landzeilen

Een heel nieuwe sport is landzeilen. Door middel van een kart en een zeil cross je over het vlakke landschap heen. Er zin mogelijkheden om 7 dagen per week les te nemen. BonaireFUN.com geeft je de volgende informatie:
Landsailing Bonaire tel. 786-2308

Bonaire landsailing

« Terug

 

 

 

 

 

 

 Outdoor Bonaire

Met Outdoor Bonaire kun je het eiland op een heel andere manier leren kennen. Zo kun je grotten tochten maken of bijvoorbeeld abseilen van een vuurtoren. Ook is er een mogelijkheid om een mix van activiteiten te maken de zogenoemde Trimix, fietsen, lopen en grottentocht in één.
Outdoor Bonaire tel. 791-6272 of 717-4555

Outdoor BonaireOutdoor Bonaire

« Terug

 

 

 

 

 

 

 

 


Zeilbotenverhuur

Sunfishes zijn platte zeilboten met een enkel zeil, ze zijn geschikt voor max. twee volwassen zeilers. Makkelijk te besturen, wel bestaat de mogelijkheid dat je om gaat, maar dan is de sunfish weer heel soepel om te draaien. Bij Kas di Regatta kunnen de sunfishes gehuurd worden.
Kas di Regatta tel. 717-5555
Zeilbotenverhuur tel. 717-7797

Sunfish sailing Bonaire

« Terug

 

 

 

 

 

 

 Botenverhuur, wakeboarden, waterskieën

Niet alleen onder water is er veel te beleven op dit mooie eiland. Maar ook boven water zijn er tal van activiteiten te ondernemen; zo kun je waterskien, een snorkeltrip met een groot zeilschip maken of mee gaan met de Aqua Space, een bijzondere boot met een glazen bodem. Ook zijn er mogelijkheden om een boot te huren voor een hele of halve dag. Voor meer informatie kun je bellen met:
Jan Blonk Botenverhuur tel. 717-3477
Aqua Space tel 717-2568
Multi Boat Charters tel. 790-1228
Piscatur Fishing, tel. 717-8774

Appartement Bonaire

« Terug

 

 

 

 

 

 

 


Mangrovebos

Deze bossen vormen de ruggengraat van een uniek ecosysteem. De wortels van de bomen vormen een netwerk in het brakke water en zo wordt erosie tegen gegaan. Daarnaast vormt het mangrovebos een kraam kamer voor jonge vissen en andere zeedieren. Deze unieke vegetatie bevindt zich op Klein Bonaire en aan de oostkant van Bonaire rond ´Lac Bay´. Het is mogelijk om een kayaktocht te maken onderleiding van een gids. Iedere dag om 09.00 en 11.30 uur is er de mogelijkheid om dit mooie bos te gaan bekijken. Voor meer informatie heeft BonaireFUN.com de volgende gegevens:
Mangrove info en kayak center tel. 717-5353

Mangrove kayaking Bonaire

« Terug

 

 

 

 

 

 

 


Vissen

Het onderzoekscentrum van Bonaire op het gebied van alles wat in en om de zee leeft. Caren Eckrich is een ervaren onderzoekster, ze bied verschillende programma's aan. Zo kun je een halve dag bezig zijn met de mooie Caribische zee, eerst krijg je uitgebreide theorie les en daarna ga je een uur snorkelen of duiken zodat je gelijk alles wat je hebt geleerd in de praktijk kunt zien. Ook voor kinderen vanaf 7 jaar zijn er speciale mogelijkheden. Voor meer informatie geeft BonaireFUN.com je de volgende infomatie:
Sea and Discover tel. 717-5322

Bonaire appartement

« Terug

 

 

 

 

 

 


Rooi Lamoenchi kunuku-park

Rooi Lamoenchi kunuku-park. Ontdek de geschiedenis van deze oude plantage. Een gids laat je al de mooie plekjes zien van deze natuur. Er zijn dagelijks mogelijkheden om een tour te maken. Voor meer informatie kunt u bellen met:
Rooi Lamoenchi kunuku-park 717-8489 of 540-9800.

« Terug